ZPRÁVY Z TISKU: Rozment poznával historii Rožnova

30.11.2010 15:16

Druhé zasedání Rožnovského parlamentu proběhlo na ZŠ Pod Skalkou, kde si zdejší zástupci RP pozvali prvního hosta v letošním školním roce a tím byl Richard Sobotka.

 

V pátek 5.11.2010  navštívil Rožnovský parlament ZŠ Pod Skalkou. Uvítal ho místní školní parlament, který připravil příjemné prostředí pro společné zasedání. Hlavním tématem, které si připravily dvě členky RP – Kateřina Vocásková a Natálie Čotková, byla Historická místa Rožnov pod Radhoštěm. Obě děvčata měla na starost organizování celé akce včetně pozvání a představení vzácného hosta. Podařilo se jim domluvit setkání s Richardem Sobotkou, místním znalcem rožnovské historie. Určitě každý z nás již někdy viděl černobílé fotografie našeho města a další jiné zajímavosti z historie. Málokdo však již dokáže vyprávět o jednotlivých místech Rožnova a dnešním mladých generacím tak přinést zajímavý pohled na naše město v době jeho vzniku nebo při 2. světové válce . Během poutavé přednášky Richarda Sobotky jsme se tak všichni přenesli do doby prvních rožnovských měšťanů, starých valašských dřevěnic, které stály na rožnovském náměstí nebo dávných lázeňských hostů, kteří Rožnov vyhledávali pro své zdravotní potíže a nalezli v něm své uzdravení. Po přednášce jsme se všichni s naším hostem společně vyfotografovali a pokračovali v tradičním zasedání Rožnovského parlamentu. Na zasedání jsme řešili především program na výjezdní soustředění v Praze, kde nás v brzké době čeká návštěva Senátu ČR a dalších historických míst naší země. Nakonec nás celým areálem školy provedla paní ředitelka Mgr. Zuzana Absolonová a ukázala nám možnosti výuky na škole i zajímavosti a ocenění, kterých škola dosáhla.

 

Chtěl bych poděkovat zástupcům RP na ZŠ Pod Skalkou i vedení školy za možnost uspořádání tohoto zasedání a těšíme se společně na třetí zasedání Rožnovského parlamentu, které proběhne na ZŠ Videčská.

 

Michal Šulgan

Koordinátor RP

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Rožnovský parlament - Všechna práva vyhrazena.